Lokacija: Working!

Počnimo sa dve zanimljive stvari:

  1. Internet mi je ogromna smetnja u radu. Čak i kad se zaletim ponekad napravim pauzu između dve linije koda tako što proverim šta ima novo na netu. Najgore je kada se ta pauza rastegne na više od pola sata gde mi onda treba još 15 minuta da se vratim onome što sam radio.
  2. Mac OS X podržava definisanje profila mrežnih podešavanja - lokacija. Tako možete imati profil za posao gde ste iza nekog proxy servera, za kuću gde imate direktan pristup ili pak profil za vaš omiljeni kafić sa wireless pristupom. Opcije za menjanje se nalaze unutar glavnog menija tako da su globalno dostupne.

Na pitanje kako bih najlakše sprečio sebe da pristupam internetu kada radim Godža je dao jako dobar savet - definiši lokaciju gde je mreža loše konfigurisana ili kompletno isključena. Savršeno!

Kada krenem da radim samo promenim lokaciju na Working i istog trena više nemam pristup ni lokalnoj mreži, ni Internetu. Treba mi samo jedan klik da ponovo sve osposobim, ali je i on dovoljan da me podseti da treba da radim, a ne da surfam.

Lokacije unutar glavnog menija

Sad još samo da smislim način da budem dostupan na ICQ pošto nam je to primaran način komunikacije u firmi. Najverovatnije ću instalirati IM na telefon kako bih bio prisutan, pa se prebacivati na komp kada me startuju. Imate neki bolji predlog?