Mac OS X i Nokia N73

Mac OS X i iSync se jako lepo igraju sa raznim mobilnim uređajima omogućavajući krajnje jednostavnu integraciju računara i telefona. Telefon možete koristiti za pristup internetu, slanje SMS-a (što da se mučite sa tastaturom na telefonu kad su vam računar i prava tastatura pri ruci), sinhronizaciju podataka iz adresara i kalendara i tako dalje. Super je varijanta kada odete negde na klopu ili u šetnju i setite se da nešto morate da uradite. Ukucate to u telefon i kada se vratite samo sinhronizujete sa primarnim kalendarom. Što je najleše, to sve radi bez ikakvog dodatnog softvera i uz minimalna podešavanja.

iSync & Nokia N74

Danas sam tek saznao da je konačno i N73 zvanično podržan. Kada sam uzeo Mac N73 nije bio podržan pa sam koristio plugin koji je jedan od korisnika skuckao. Radilo je to sasvim fino - do jednom. Sitna "greška u kompjuteru" i kompletan imenik na telefonu i na računaru su bili obrisani. Naravno, kao i svaki iskusan korisnik računara nisam pravio backup pa se zato zadnjih mesec, dva svima izvinjavam i objašnjavam zašto više nemam njihov broj telefona.

Sad još samo da skontam zašto mi je opcija za slanje SMS-a u Address Booku onemogućena i sve će biti super. Da li brojevi moraju biti u određenom formatu da bi ih Address Book prepoznao ili je nešto drugo po sredi? Koristim standardan format: +381643464***.

PS: Umalo da zaboravim da izjavim dobrodošlicu još jednom switcheru. Nek' te mašinica služi lepo!