Novi prostor #6

Evo je jedna od dražih fotografija:

Zgrada

Napravio sam je 2008. godine, jednog vedrog januarskog dana. Tada smo tek uselili u staru kancelariju (u kojoj smo ostali dve i po godine), a koja je imala predobru terasu sa pogledom na park. Pošto je bio vedar dan, ne baš tipično zimski, uslikao sam par fotki sa terase, uključujući i ovo gradilište. Ono što nisam znao u tom momentu je da ću se kroz godinu i po dana ja useliti u tu istu zgradu, a kroz dve i po godine i firma...

Prethodni put sam o novom prostoru pričao početkom februara. Od našeg plana da se uselimo najkasnije krajem marta nije bilo ništa, tako da smo prvi radni dan u novom prostoru proveli tek krajem maja (prethodnog ponedeljka).

Cela stvar još uvek nije u potpunosti gotova i ima niz sitnih poslova da se završe, ali osnovne stvari su na mestu i sve fino funkcioniše: čist i uredan prostor, komplet opremljena kuhinja, WC, bežična mreža, radni stolovi, klimatizacija itd. Stvari kao što su video nadzor, sala za sastanke, full opremljena trpezacija i slično polako dolaze na svoje mesto, ali one su uvek bile bonus, nikako show stopper.

Meni lično nov prostor znači samostalnost i fleksibilnost (prostor je naš, pa imamo potpunu slobodu), kao i finu osnovu za dalje napredovanje, u kom god smeru da se krenemo. Predviđena za 20 sedećih radnih mesta, bez da se ljudi guraju, na dobroj lokaciji i sa sitnicama koje smo birali kako bi odgovorila našim sadašnjim i budućim potrebama, ova kancelarija je prostor u kome možemo da se opustimo, radimo i nastavimo da rastemo svojim tempom.

Uz trud da se nova kanclearija u potpunosti završi i opremi, naredni korak je activeCollab 3. Prvi preview za developere je izbačen 31. maja. Sad to sve treba upeglati u jednu finu, zaokreženu i pouzdanu celinu. Zvuči jednostavno, a u stvari je par meseci posla... Slatke muke, a o njima detaljnije u narednim nedeljama.