WordPress upgrade

Stvarno mi je teško da opišem koliko mi je bilo mrsko da upgradujem ovaj blog. Možda će najviše reći činjenica da ga do sada uopšte nisam upgradeova i da se do pre pet minuta vozila verzija 2.0.5 instalirana pre više od godinu dana. No, danas su se nekako zvezde pogodile pa sam i to rešio:

  1. Saznao sam da postoji plugin koji u potpunosti automatizuje upgrade proces - Wordpress Automatic Upgrade (via Đuki). To mi je trebalo - da ja ne razmišljam previše već da skript odradi posao umesto mene.
  2. Hteo sam da probam ecto. U pitanju je desktop aplikacija (Mac i Windows) koja omogućava lako upravljanje blogovima kroz razne protokole i API-je koje oni pružaju. Prilično zgodna stvarčica ako vam je mrsko da sve kucate u browseru ili ako vodite više blogova. Imao sam problema da se okačim na staru instalaciju pa je i to pomoglo da odlučim da danas odradim upgrade.

wordpress.jpgSada ovaj blog pogoni WordPress 2.3.2 i to je bio najjednostavniji upgrade skripte koji sam do sada radio. Jedino što bih možda u celoj priči izmenio je što bih značajno smanjio broj koraka kroz koje korisnik treba da prođe, ali to je gotovo nebitna stvar.

Pošto se svašta desilo sa WordPressom u zadnjih godinu dana nisam siguran da sve radi baš kako treba. Ako kojim slučajem naletite na bilo kakve probleme molio bih vas da mi javite da što pre pokrpimo.