Pretresanje jedne ideje

Odmah da napomenem da stvar nije ni revolucionarna, ni sveža, ni ekstra pametna. Nastala je iz potrebe i predstavlja nešto što bih ja bez mnogo razmišljanja pazario. Scenario: Radni dan, jutro. Skuvam lepo sebi kafu i sednem pred računar. Palim browser, odlazim na http://internal.mojafirma.com/ i ulogujem se. Na dashboardu vidim šta je šta je bitno: nove poruke (mailovi i privatne poruke), aktivni projekti, stvari koje treba uskoro da budu završne ili kasne, ko je sve od ljudi sa kojima sarađujem i klijenata online. Na Whats new tabu vidim šta se sve dešavalo od moje zadnje posete: skore diskusije (interne ili sa klijentima), šta je dodato, rešeno, pokrenuto, gde gori... Pored svih tih elemenata za saradnju sa drugima i oragnizovanje tu je i jednostavan sistem gde mogu brzo da napišem beleške, razradim ideju, napravim pocetnik. Sistem ima mogućnosti za slanje SMSova po potrebi, emailova klijentima, kačenje i organizovanje dokumenata, kačenje na više mail naloga po korisniku... Ima tu još stvari koje mi padaju na pamet, ali da ne zalazimo u detalje previše.

Kao što vidite sistem predstavlja neki hibrid između webmaila, alata za ličnu organizaciju i upravljanje projektima. Slični sistemi postoje, ali ja nisam video da postoji nešto što je napravljeno tako da je akcenat na jednostavnosti i upotrebljivosti, sa taman toliko opcija koliko je potrebno, web bazirano. To je nešto što bih ja definitivno želeo i za šta bih bio spreman da platim lepe pare jer objedinjuje skoro sve moje potrebe na jednom mestu: komunikacija sa ljudima sa kojim sarađujem na jednom mestu plus lična organizacija i organizacija na nivou projekta i tima.

Šta vi mislite o ovome? Da li biste želeli da posedujete ovakvo parče softvera? Da li bi se svidelo vašem šefu? Gde leti, gde pada?

PS: Ako znate nekog kome bi se ovako nešto svidelo obavezno ga pošaljite na ovu stranicu. Želeo bih da čujem što više mišljenja.