NewsGator rešenja za RSS

NewsGator je kompanija koja stoji iza niza aplikacija i servisa koji rešavaju problem agregacije RSS sadržaja. Desktop pokrivaju FeedDemon i NewsGator Inbox za Windows, NetNewsWire za Mac, a na webu su NewsGator Online i NewsGator Go! Donedavno sam koristio NewsFire kao svoj primarni RSS reader, ali sam ga nedavno zamenio sa NetNewsWireom iz jednog jednostavnog razloga: sinhronizacija.

netnewswire.jpg

Sve NewsGator aplikacije koriste centralni server kako bi zapamtile feedove koje pratite, koje ste članke pročitali, a koje ne i isečke koje ste zabeležili. Pošto aktivno koristim dva desktop računara i dve mobilne sprave ovo je prilično zgodno. Ovu situaciju bi pokrio neki web bazirani čitač (Google Reader na primer), ali kada je RSS u pitanju preferiram desktop aplikacije.

Sve navedene aplikacije su zrele i predstavalju sam vrh na polju RSS čitača tako da tu nema potrebe puno da ih hvalim. Zadovoljiće potrebe i najzahtevnijih korisnika, a centralizovanost i činjenica da su sve aplikacije besplatne su samo razlog više da ih probate ako već niste.