Kratka to-do lista

Za ličnu organizaciju kod mene pale samo olovka i papir. Nikakav fancy softver koji se sinhronizuje sa koječim preko koječega, integriše se u moj browser, telefon, nikakav sistem foldera u koje slažem i preslažem liste i beleške itd. Previše je to posla.

Umesto toga, sistem je jednostavan - uzme jedan A4 list i presavijem ga 3 puta tako da je izdeljen na 8 delova. Svaki deo je jedan dan. Na vrhu stranice napišem datum, a ispod listu stvari koje bih želeo da završim taj dan. Obično može da stane 5 - 10 stvari na tu osminu stranice što je uglavnom i više nego što u toku dana mogu da sredim. Ako za jedan dan mogu da skinem 5 stvari koje su mi se ujutro vrzmale po glavi to je bio dobar dan.

Ovaj "sistem" ne koristim svaki dan, ali se osete dani kada imam spremnu listu pred sobom i krećem se kroz nju. Tada uvek uradim više.

Moguć dodatak ovome je i anti todo lista. U ovu listu zapisujete stvari koje ste toga dana uradili, nalazile se one na todo listi ili ne. Svrha ove liste je da vam kaže gde vam je otišao dan ako se zapitate kako to da ste tako malo stvari rešili, a ceo dan ste radili. Par neplaniranih telfonskih razgovora, odlazak u poštu ili banku, na klopu itd vrlo lako mogu da pojedu par sati, a da i ne primetite da se to desilo.

simple-todo.jpg