Ceo tekst u RSS feedu?

Razumem da postoji niz razloga zašto autor bloga ne bi želeo da uključi ceo post u RSS feed. Živ saobraćaj na sajtu je ipak bitna stvar za mnoge zbog reklama, statistika, veza ka ostalom sadržaju, proizvodima i uslugama itd. Sve ja to razumem i apsolutno mi je svejedno da li je tekst čitam u RSS readeru ili na samom sajtu, dokle god sam za računarom!

mobile-rss.jpg

Međutim, kada sam na mobilnoj spravi (za RSS koristim i telefon i iPod) retko kad posećujem članke van RSS readera (mobilni NewsGator). Prečesto je pravo mučenje čitati tekst na mobilnom telefonu bez obzira koliko se Nokia trudila da popegla svoj browser. iPod je malo drugačija priča jer se mobilni Safari ponaša kao pravi desktop browser sa par tweakova za mali ekran i touch interfejs, ali opet - i tu je zbog ograničenog prostora ponekad nezgodno čitati. Plus prečesto nemam wireless pristup pa moram da koristim telefon.

Kako god da okreneš, opet je najugodnije u RSS readeru - čist i pregledan tekst, pokoja grafika i bez okolne "buke". Mislim da bi domaći autori trebalo malo da razmisle o tome. Mi (čitaoci) nismo ovde da vam krademo sadržaj i umemo da cenimo ako napravite da nam bude pristupačniji.