5 stvari, revisited

U jednom momentu tokom 2006. sam prestao da blogujem na par meseci, pa sam opet počeo tekstom 5 stvari koje (možda) niste znali o meni. Tih 5 stvari se ukratko svodilo na sledeće:

  1. Ne vozim.
  2. Ne plivam.
  3. Ne obraćam pažnju na tekstove pesama.
  4. Nisam bio u inostranstvu.
  5. Smatram da je "skromnost vrlina samo kada nemaš ni jednu drugu".

Prošle su neke tri i po godine od tada i promenilo se svih 5 tačaka, većina u zadnjih godinu dana:

  1. Vozim i obožavam svaki sekund proveden na putu. Još je sve dosta sveže, ali sam fasciniran mogućnostima koje su mi se bukvalno preko noći otvorile. A tek sama sprava...

  2. Sumnjam da ću osvojiti zlato u plivanju na Olimpijadi, ali se sad bar osećam fino i komforno u vodi. Sledeće godine opet malo na Kiklade, pa da uz vodu ukombinujem i neki vetar ;)
  3. Tekstovi i značenje pesama su mi postali podjednako bitni kao i sama muzika i atmosfera koju ista pravi. Neke drage pesme su dobile kompletno novu dimenziju kada sam im preslušao u kompletu i saznao značenje (Carry On My Wayward Son na primer).
  4. U zadnjih godinu dana sam bio blizu 4 meseca po inostranstvu - od Grčke i Italije, preko Sirije i Jordana, do Šri Lanke i Indonezije, sa još par država uz put (Vijetnam, Tajland, Malezija itd).
  5. Skromnost je vrlina velikih ljudi. Uz malo uspeha i novca, stvarno je lako biti arogantni drkadžija. Ono što nije lako je okružiti se ljudima koji te vole i poštuju, bez da to rade zato što te se boje ili na neki način imaju koristi od tebe. Priča za poseban post...

Stvarno nisam imao plan da koristim stari post kao anti-listu. Nisam toliko sistematičan! Jednostavno se desilo da sam danas pogledao neki matori tekst sa linkom na njega i skontao da se baš svih pet stvari promenilo od kada je post napisan.

JBG, sad mi treba nova lista!