Tišina je nekad najbolja stvar koju možete da čujete...

Sinoć smo bez previše buke pustili prvu activeCollab 2.0 betu:

beta.png

Namerno smo išli na vikend i na što tiši launch. Problem sa ranim betama su kritični bugovi koji sprečavaju korisnika da koristi softver (blockeri). Blokeri mogu biti razni - nekada je to problem u upgrade procesu pa korisnik ne može ni da završi upgrade, nekad jedna od ključnih mogućnosti puca, nekad je to sitnica koja je toliko iritantna da je lakše vratiti se na staru verziju nego koristiti novu itd.

Najveći problemi sa blockerima su to što čine sistem neupotrebljivim i teraju korisnika da se vrati na staru verziju. Zbog cimanja sa neuspelim upgradeom i vraćanjem na staro, korisnik često izgubi volju da proba kasnije, znatno stabilnije bete, a time gubimo značaj feedback koji bismo inače mogli dobiti.

Kako stvari stoje, sa ovom betom smo imali samo jedan blocker. U pitanju je dosta specifičan problem koji utiče samo na malu grupu korisnika, ali dovoljno nezgodan da dobijemo par prijava već u prvih par sati. Čim je prijavljen, problem je nađen, pokrpljen, a beta na serveru osvežena.

Posle toga - tajac! Dok broj downloada raste, nema ni hvale ni kritike i jako sam srećan zbog toga. Večeras ću lepo da spavam, a email neće biti prva stvar koju ću proveriti čim sutra otvorim oči. Umesto toga ću natenane da popijem kafu, završim zadnje poglavlje knjige koju čitam, polako se spremim i tek kada dođem u kancelariju razmišljam o zvaničnom, "na sva zvona" lansiranju bete.

@Dragan: Dodali smo globalno dostupnu sekciju za dokumente. Možeš da definišeš kategorije i postuješ tekst ili kačiš fajlove :)