Timovo zaveštanje

Baš dosta koristim email. Ne govorim samo o stvarima tipa notifikacije i newsletteri, već i o prepiskama sa kolegama, korisnicima, partnerima itd. U tim raznim prepiskama sa raznim ljudima, s vremena na vreme naletim na osobe koje imaju setovan famozni Tim Ferisov auto-responder:

Thank you for your email! I currently check email twice a week. I respond to urgent email at those times and endeavor to respond to all other email once a week.

If you need anything immediately, please call me on my cell so that I can address this important matter with you.

Thank you and have a great day!

Nemojte biti osoba koja šalje takve poruke. Te poruke su jedna od najružnijih stvari koja se desila emailu od dana kada je prvi poslat.

Kao primalac te poruke, jedina poruka koju ja primam je:

Pazi,

Ja jako cenim svoje vreme (a ne baš mnogo tvoju poruku), tako da proveravam mail samo dva puta nedeljno. No, pošto znam da ti imaš tonu slobodnog vremena da se petljaš sa junk porukama, evo ti jedna, da ti ne bude dosadno.

Srdačno, Productivity Gury

Kako stvari stoje, verovatno ću početi da šaljem auto-respondere na te auto-respondere. Prikačim 2MB težak JPEG (NASA objavljuje tonu prelepih fotografija svemira) uz poruku: "Izvolu nasumičnu sliku svemira. Verovatno ti je korisna koliko i meni tvoja poruka da proveravaš mail dva puta nedeljno!"