Poruka o grešci

Ima već godinu i kusur dana kako sam počeo da radim samo i isključivo u "E_ALL režimu" (PHP tada prikazuje sve poruke, uključujući i Notice). Takav način mi omogućava relativno lako pronalaženje "glupih" grešaka (greške u kucanju i slično). Sve moje skripte, čak i one koje rade na javnim serverima i unutar firmi su tako podešene. Jednostavno volim da vidim poruku o grešci jer znam da je tu i da je mogu ispraviti (najgore su one greške koje te napadju mučki, iz senke). Uprkos tome, od jedne greške mi se non-stop diže kosa na glavi. Ne zato što je ona znak da mi je skripta upropastila bazu, pobrisala ko zna šta ili da se nešto još crnje od toga desilo... Daleko bilo. Jednostavno, ta poruka je beskorisna (iako nije morala biti takva), ali jasno govor da greška postoji. Evo primera:

Warning: Missing argument 2 for instance_of() in d:\webroot\clog\server\functions.general.php on line 11

Da se lepo izražava (bez prozivanja rodbine i sličnog): mene apsolutno ne ineteresuje gde je ta funkcija definisana (to znam i sam), mene interesuje gde sam je pozvao bez tog drugog parametra! Debilno i beskorisno. Stvarno nemam reči.

Hajde da je u pitanju neka funkcija koju retko koristim. Ali ne, to mora biti funkcija koju koristim svugde. Pretraga za instance_of u ternutnom projektu javlja 102 pojavljivanja u 40 fajlova. Pa se ti snađi...

Ko ispravi ovo ima od mene pivo ;)

PS: Ako mislite da preterujem (ovakva poruka ima opravdanje) ili znate neki elegantniji metod da se ovo reši ne štedite reči.