Pixar i nastavci

Volim Pixarove filmove, ali mi je Pixar zanimljiv i kao kompanija, uglavnom zbog neholivudskog pristupa. Krenuo sam da nađem više informacija o njihovom studiju (samoj zgradi da budem precizniji - don't ask :) ), ali, kao što to obično biva kada tražim nešto određeno, zalutao sam na skroz drugu stranu...

Meni su definitivno omiljeni WALL-E, The Incredibles i Finding Nemo. Kao fan, voleo bih da vidim nastavke tih filmova ili filmove smeštene u isti svet, ne nužno nastavke priča iz postojećih filmova. I tu ide priča o Pixaru i nastavcima...

Pixar je do sada izbacio samo jedan nastavak (Toy Story 2) i to gotovo slučajno. Naime, Disney je naručio 60-to minutni film koji će ići direktno "na kioske", bez prikazivanja u bioskopu (straight to video). Kada su videli kako cela stvar napreduje odlučili su da više invesitraju u film i naprave pravi nastavak vredan bioskopa.

I tako smo dobili Toy Story 2. Na osnovu ove priče bi se moglo zaključiti da Pixar gura jednu po jednu priču, bez nastavaka. To je možda važilo do sada, ali videh da su u pripremi još dva nastavka: Toy Story 3 planiran za 2010. i Cars 2 planiran za 2011.

Zanimljiv detalj za Toy Story 3 je da na njemu nije od početka radio Pixar, već drugi animation studio unutar Disneya. Više detalja na Toy Story 3 stranici na Wikipediji.

I tako... Pixar nas svake godine počasti zabavnim filmom (pre par meseci je išao WALL-E, a u maju 2009. izlazi Up), a kako stvari stoje, možda ćemo videti i neke od starih junaka u novim pustolovinama.

pixar.jpg