iPod Touch - napredan interfejs i posvećenost detaljima

Ako pojednostavimo iPhone u Srbiji je: iPod Touch + telefon + kamera + cimanje sa otključavanjem. Dobar telefon sa kojim sam zadovoljan imam, kameru takođe, a cimanje sa otključavanjem mi definitivno ne treba tako da je odluka je da pazarim iPod Touch bila prilično jednostavna.

My iPod Touch

Racionalno opravdanje za kupovinu je bio to što spremamo novu verziju activeCollaba koja će imati i verziju za mobilne uređaje. Kad smo već tu što da ne pokrijemo i iPhone i iskoristimo bar malo buzz koji vlada oko njega. Pored tog "racionalnog opravdanja" stvaran razlog je bila činjenica da sam hteo novu igračku :)

Ako vas zanimaju hardverske i softverske karakteristike ovog uređaja pogledajte review koji je Goran uradio na Svakodnevnici pre par meseci.

Ja ću se ipak skoncentirasti na doživljaj pri korišćenju koji je kod ove sprave mnogo više od proste sume hardvera i softvera. iPod Touch gotovo da ne zahteva nikakvo učenje i na moje zahteve odgovara baš onako kako od njega očekujem. Interakcija je logična, a prsti su se pokazali kao savršeno oruđe za interakciju. Ultimativni test lakoće korišćenja će biti kada odem kući i dam ga ćaletu i kevi da se malo poigraju :)

Naravno, ne sme se zaboraviti ni Wow! efekat koji ova sprava ostavlja na svakog ko se poigra sa njom. Zakreneš telefon i sva tvoja muzika biva grupisana po albumima, a šetaš se kroz njih tako što listaš covere. Kada klikneš na cover isti se u realnom vremenu zarotira za 180 stepeni i na "poleđini" imaš izlistane pesme koje možeš da pustiš. To je JEBENO COOL i svako ko tvrdi drugačije nema pojma i samo se trudi skrnavi.

Ceo doživljaj je prepun sitnih detalja - način na koji se zumira, uređuju često korišćene opcije, navija alarm, šeta kroz liste kontakata i pregledaju dnevni zadaci, uređuju informacije o kontaktu, multi-page interfejs u Safariju itd. Baš ta posvećenost detaljima je ono što iPhone i iPod Touch, kao i većinu Apple proizvoda, izdvaja od konkurencije.

iPod Touch