Helloween u Beogradu i prateća dešavanja

Sinoć sam bio na koncertu power / heavy legendi - Helloweena. Bend i svirka su bili predobri, ali su zato stvari koje su pratile celu priču učinili da u više navrata poželim da taj dan uopšte nisam ni ustao iz kreveta. Ceo dan je padao sneg i bilo je prilično hladno, posebno uveče. Nikako mi nije polazilo za rukom da budem suv na duže od par sati - prvo sam pokisao jurcajući po gradu, pa onda dok smo čekali na ulazu i na kraju kada smo se vraćali na autobusku stanicu. Ako me obiđe upala pluća častim - piće i kafana po izboru.

Helloween

Svirka je počela sa 30 - 45 minuta kašnjenja plus pauza od 1h nakon što se Gamma Ray skinuo sa bine i dok su spremali binu za Helloweenov nastup. Gamma Ray je bio skroz OK, ali njih nisam slušao ranije tako da mi je skoro sve bilo novo.

Sam Helloween (zbog koga sam i došao) je krenuo tek oko pola jedanaest. Pravi jebeni kraljevi! Strašni muzičari, stvari uz koje sam odrastao, publika skroz u transu... Nisam mogao da verujem kako dobro cela stvar zvuči i izgleda uživo! Koncert je bio u SKC-u što je davalo poseban šmek - sve se činilo više kao jedna poveća žurka nego kao koncert. Slike ću okačiti posle vikenda, kada ih skinem sa burazovog telefona.

I tu stvari kreću nizbrdo - morali smo da odemo sa pola koncerta da bismo stigli na autobus. Ideja da ostajem do 3AM u zavejanom Beogradu mi se baš i nije svidela. Rani odlazak sa koncerta mi je najviše spustilo raspoloženje. Kada smo stigli na autobusku stanicu čekali smo još dobrih sat vremena napolju pošto je autobus kasnio zbog nevremena. Eh da sam poslušao glas koji mi je govorio "Jebeš autobus. Uživaj do kraja. Kasnije će se sve samo rešiti" sve bi se samo rešilo :D Sledeći put ima da slušam svog unutrašnjeg metalca, razum se pokazao kao jako loša praksa.

Na to su se nadovezale odvratne pljeskavice od 300 dinara, pijani prolaznici i štošta još. Ne mogu opisati koji pad napona sam tu imao. Posle jedne od najboljih svirki na kojoj sam bio gomila sranja, jedno za drugim... Bus koji smo čekali se na kraju nije ni pojavio. Uhvatili smo neki drugi tako da smo tek u 3AM bili u Novom Sadu.

Kada sve sumiram srećan sam što sam otišao. Helloween čekam da se opet pojave, ako ne u Srbiji, a ono bar negde u komšiluku. Dužni su mi pola koncerta :) Sledeći za obilazak su Within Temptation u Zagrebu krajem decembra i Nightwish u Budimpešti u januaru. Hoće neko da se pridruži?

Život je heavy!

PS: To me podseti na ovu reklamu. Samo pažljivo sa publikom i zvukom ;)