Front Row na TV-u

Imate Mac, veliki TV? Dobro sobno ozvučenje? Oh, super. To znači da dnevnu sobu možete da pretvorite u jedno integrisano multimedijalno iskustvo sa svega par kablova i opciono jednom zanimljivom spravom koju sam nedavno pominjao.

Sada ću pisati o tome kako uživate u filmovima i ostalim sadržajima sa vašeg Mac laptopa na TV-u. Možda se neko zapita - čemu priča, zar nije Mac u fazonu da samo prištekam spravu i sve radi? U ovom slučaju ne u potpunosti. Najočigledniji problem je da ne možete da koristite TV kao primarni display dok je laptop zaklopljen osim ako ne idete sledećim koracima:

  1. Povežite TV i laptop. Za desetak eura možete naći DVI - HDMI kabal. Ako imate MacBook Pro to je dovoljno. Za MacBook će vam trebati i MiniDVI - DVI konverter (koji je kod nas bezobrazno skup - parče plastike i žice košta ni manje ni više nego 30 eura).
  2. Audio izlaz na zvučnike ili TV u zavisnosti od toga kako povezujete ozvučenje (meni sve ide kroz TV).
  3. Laptop će prepoznati TV kao sekundarni display. Kada zatvorite laptop on će otići u sleep mod, a TV će izgubiti signal.
  4. Dok je laptop zaklopljen probutie ga pomoću Apple Remove-a. Sada će TV biti primarni display i moći ćete da uživate u jednom ogromnom i dobro ozvučenom Front Row iskustvu.

Manje više očigledno, zar ne? Meni u prvih par pokušaja kada sam probao ovo da namesti nije bilo jer nisam znao jedan izuzetno bitan detalja - laptop mora da bude povezan na napajanje da bi ovo radilo. Ako je laptop na bateriji ništa od posla.

front-row-on-tv.jpg

Pivo, grickalice i daljinski u ruke i udri :)