Ako standard postoji, iskoristi ga!

U vreme kada većina proizvođač gura svoju priču što se punjača za telefon tiče, pravo je osveženje videti kako je taj problem rešio RIM. Umesto da koriste svoj standard, BlackBerry Bold (ne znam za ostale aparate) koristi klasičan Mini USB. Pomoću njega ga možete nakačiti na računar i puniti, a ako je odobren Mass Storage mod, onda se ponaša i kao USB disk.

Pored USB u Mini USB kabla u kutiji uz aparat dolazi i kasličan punjač koji se kači na električnu mrežu. Na raspolaganju su 3 priključka koji vam omogućavaju da isti punjač koriste na tri različita tipa utičnica.

Korišćenjem prihvaćenih standarda, dobijaju i proizvođači i korisnici.

Na primer, ja već imam jedan uređaj koji koristi Mini USB (foto aparat) tako da mi je u kancelariji uvek uštekan USB - Mini USB kabal na računaru. Kada skidam slike, prikačen je aparat, a kada mi treba da napunim telefon, samo ga nakačim. U stanu koristim punjač, a ako negde odem i zaboravim i jedno i drugo, veća je verovatnoća da ću naći nekog ko ima foto aparat ili štampač i ima USB kabal nego nekog ko ima BlackBerry i punjač na pozajmicu.

usb.jpg