activeCollab za blogere

Revizije, Zadaci... Jedna od važnijih novosti u activeCollab 1.0 je Pages module. Njegova svrha je da korisnicima olakša rad na kreiranju tekstualnog sadržaja. Podržava verzionisanje dokumenata, komentarisanje, kačenje fajlova, email obaveštenja, kačenje zadataka na svaki dokument, organizaciju dokumenata u drvoliku strukturu i još mnogo toga.

Pored Tickets modula (takođe novost u v1.0) Pages je modul koji nam najviše pomaže u radu. Čudo je koliko jedna mala programerska firma mora da proizvodi teksta...

Iako activeCollab koristim svakodnevno u radu već više od dva meseca tek sad mi je palo na pamet da počnem da ga koristim i za pripremu tekstova za Area51. Drafts feature WordPressa je OK, ali activeCollab ipak daje više mogućnost. Par primera:

  • Pre nego što počnete da pišete možete izvući ciljeve koje želite da postignete postom kao zadatke. Kako tekst napreduje i kako pokrivate ključne ideje jednostavni ih štiklirate kao gotove.
  • activeCollab pamti revizije tako da uvek možete da se vratite na neku od prethodnih verzija ili vidite kako se tekst razvijao tokom vremena.
  • Više ljudi može da se uključi u kreiranje posta. Pages može da šalje obaveštenja svaki put kada neko pošalje komentar ili postuje reviziju.

To je samo par stvari koje mi u ovom trenutku padaju na pamet.

Meni je lično najvažnija stvar to što sam po ceo dan u activeCollabu, dok administraciju bloga posećujem izuzetno retko. Ovde su mi članci na kojima radim uvek na dohvat ruke, mogu brzo da zabeležim ideje (globalni Quick Add je takođe novost u 1.0) i tako dalje. Stvarno mi nije jasno zašto se ranije nisam prebacio.

Kao prilog idu dva screenshota - Page details i Edit page.