7 godina

Pošto dosta postova iz perioda pre 2006. godine, uključujući i nekoliko prvih postova, nije preživelo tri selidbe i tri promene blog skripte, po sećanju sam uzeo 12. april kao dan kada je napisan prvi post na ovom blogu. Moguće je da je prvi post napisan i par nedelja ranije, ali mislim da definitivno nije kasnije.

No, to sada uopšte nije bitno. Ono što je bitno je da ovaj blog sada navršava sedmu, a počinje da grize svoju osmu godinu postojanja. To ga čini "projektom" na kome sam najduže radio do sada, iako nikada na pisanje za Area51 nisam gledao kao na projekat. Uvek je ovo bilo mesto gde piskaram stvari koje mi u tom trenutku okupiraju pažnju, nekad po par postova dnevno, a nekada bez i jednog mesecima, sa nekim člancima koji su prosti citati i linkovi, do (retkih) tekstova za koje mi je trebalo par dana da ih spremim.

7

Velike planove za ovaj blog nemam. Trenutni naum je da ostane ono što je do sada bio: lični blog, bez jasno definisane teme i učestalosti postovanja. Kada imam nešto da napišem i objavim, to ću i uraditi, a ako me uhvati faza da mesecima ne napišem ništa, i to je OK. Ono što jeste sigurno je da neće zamreti zbog @istdn. 140 karaktera jednostavno nikada neće moći da zamene proces (u glavi) koji je potreban da se dođe do nekog teksta od 500 reči, o nečem ozbiljnijem da ne pričam.

I tako - spontano i bez ambicija do sada, spontano i bez ambicija i ubuduće. Hvala za vreme koje provedete čitajući članke, nadam se da su vam se sviđali i da će vam i budući biti zanimljivi. Do sledećeg čitanja!