Poštovanje pravila da je vikend slobodno vreme i da tada nema mesta za posao sam skontao tek tokom saradnje sa par klijenata iz Amarike. Ljudi prosto nestanu i ne možeš ih naći pa taman da gori nešto. U početku mi je bilo čudno zašto sa tolikim zakašnjenjem (dan-dva) čovek odgovara na mail kad inače odgovara u roku od max sat dva. Kasnije je sve bilo jasno kad sam uvideo da se to dešava samo kad je vikend (nije mi odmah "sinulo"). U mojoj porodici se vikend poštuje koliko i kineska nova godine tako da je to meni dan kao svaki drugi. Nasuprot tome jako mi se sviđa pristup da je to neradan deo nedelje gde (bar ne javno) nema mesta za posao i da se to poštuje. Čak i da odlučim da radim (što se gotovo uvek desi) to ne moraju da znaju moji saradnici i klijenti čisto da mi od vikenda ne bi napravili radni dan (odgovaranje na gomilu mailova, telefoniranje, cimanje itd).

Ovo još uvek nisam počeo da praktikujem, ali sve mi se čini da ću uskoro. Počinjem da dobijam fobije od telefona tako da ga sve češće držim u sleep modu (Oliverov "grob" profil) ili ga jednostavno ugasim. S druge strane u inboxu uvek imam par poruka sa Follow up ili Todo labelama. Ako ovo moram da trpim svaki dan, želeo bih da za vikend budem pošteđen (uglavnom jesam, ali bilo je par izuzetaka zbog kojih sam se jako nervirao).

Vaše mišljenje? Da li Vi radite vikendom i ako radite da li klijenti i vaši saradnici znaju to? Da li im dozvoljavate da vas cimaju bez obzira što je vikend?