Svašta nešto novo

U zadnje vreme sam se ulenjio sa pisanjem ponajviše zbog priličnog haosa koji je nova verzija activeCollaba unela u moj raspored (tačnije, odsustvo rasporeda). Nakon dva i po meseca bete, 29. aprila je izbačena stabilna "dvojka":

activecollab-2-pages.jpg

Fino je objaviti nešto na čemu je dugo rađeno i videti ljude kako to polako počinju da koriste, preporučuju prijateljima, šalju kritike i pohvale i sve što ide uz to. Još je lepše kada se izbace 3 takva projekta:

  1. Nova verzija proizvoda koja donosi niz unapređenja poput proširene email podrške (primanje i slanje), globalnih dokumenata, popeglanijeg interfejsa i mnogo čega drugog;
  2. Osvežen sajt koji je tako pravljen da omogući ljudima da brže dođu do informacija koje im trebaju;
  3. Nova demo platforma čiji je zadatak da omogući lako kreiranje i administraciju mase demoa, izvoz podataka i slične operacije koje smo donedavno uglavnom ručno radili.

Što se samog procesa predstavljanja novih verzija tiče, čini mi se da postajemo sve bolji kako vreme odmiče. Novi activeCollab je značajno upeglaniji i stabilniji, upgrade skripta je dobro testirana, a već imamo i neku rutinu kod podrške lansiranja nove verzije. Daleko smo od besprekornog lansiranja, ali kada se setim problema koje smo ranije imali, sve što nam se sada dešava je "šetnja parkom".

Novo u celoj priči je Twitter. Prijatno sam iznenađen koliko je pozitivan uticaj imao na celo objavljivanje. U prvih par sati, zahvaljujući re-tweetima prijatelja, vest o lansiranju je došla do hiljada ljudi. Tu su bili i prvi komentari, pohvale i prijave grešaka.

Hvala Nebojši što nas je pre par meseci ubedio da reaktiviramo @activecollab nalog. Nalog sam otvorio davno kako bih osigurao da nam neko ne uzme ime, ali ga nismo koristili do pre koju nedelju.

PS: Nemojte puštati newsletter pred praznike - zatrpaće vas automatske "Out of the Office" poruke :)