Prijave za activeCollab betu, utisci...

Za one koji nisu upoznati activeCollab je alat za upravljanje projektima i saradnju među timovima na kome radim već duže vremena. Pripreme za lansiranje verzije 1.0, najznačajnijeg izdanja od lansiranja samog projekta uveliko teku, a zadnjih par nedelja je bilo izuzetno zanimljivo u tom pogledu. Nakon dosta dugo vremena provedenog ispod haube (plugin arhitektura, PHP4 podrška, sila unapređenja u svim apsektima aplikacije itd) stvari polako počinju da liče na nešto (nisu nas lagali, interfejs jeste aplikacije). Za mesec dana, najkasnije dva ćemo imati sistem spreman za testiranje pa smo odlučili da pozovemo zainteresovane grupe da se prijave za beta testiranje putem activeCollab bloga. Sam poziv na betu je poslužio za više stvari:

  • Da sakupimo listu zainteresovanih organizacija i pojedinaca kako bismo mogli pozvati baš one koji se uklapaju u profile na koje ciljamo.
  • Da vidimo kakvo interesovanje vlada za samom aplikacijom. Dosta dugo je prošlo od lansiranje trenutne verzije pa sam se pobojavao da je interesovanje splaslo. Na moju veliku radost - nije!
  • Da saznamo više o ljudima koji su zainteresovani za activeCollab, a posebno o problemima koje očekuju da će im aplikacija rešiti.
  • Kao teaser sa sve malim screenshotom novog interfejsa (radna verzija). Stranica za prijavu za betu je potpun uljez u sivilu koje vlada na activeCollab sajtu što nije prošlo neprimećeno.

Rezultati? Prvog dana (juče) je bilo 250 prijava, a stvari se ne smiruju ni danas, iako je vikend. Kako mi se čini za koji dan ćemo morati da ubijemo celu stvar kako bismo sačuvali zdrav razum - sve prijave treba pročitati, sortirati, pogledati sajtove zainteresovanih organizacija itd.

No, upoznavanje sa potencijalnim korisnicima i problemima koji ih muče je i više nego zanimljivo i ispunjava te osećanjem da radiš pravu stvar, nešto što može biti od koristi i olakšati im živote (na stranu težnje za profitom i novcem, to dođe samo po sebi ako kreiraš nešto vredno). Obožavam ovaj posao!

Što se same bete tiče lokalna ekipa je pod protekcijom - samo treba da se jave na ilija.studen@gmail.com i dobiće account kada cela stvar krene.

Vidimo se u beti! :)