Novi prostor #4

Prošlo je nešto sitno jače od dve nedelje od kada sam prošli put pisao o tome kako napreduju radovi na nešem novom prostoru. Tada su se stvari tek zakotrljale posle praznika i nakon tronedeljne pauze kada apsolutno ništa nije rađeno.

Od tada je stvarno dosta urađeno:

  • Svi pregradni zidovi su na mestu
  • Plafon je spušten u trpezariji. U predsoblju su krenuli sa spuštanjem, ali su konstrukciju morali da privremeno sklone zbog ugradnje klime
  • Struja je prekrojena tako da svako radno mesto ima po 3 šukoa, da ne moramo više da se drndamo sa produžnim kablovima
  • Svaka radna prostorija je dobila mesto za wireless ruter, koji je direktno povezan na serversku sobu
  • Instalacije za video nadzor su razvedene
  • Svetlo je stiglo i čeka na ugradnju
  • Kuhinja i kuhinjski aparati su spremni i čekaju da se završi sa prljavim radovima

Tu je i nešto što ja lično nisam planirao, ali se desilo: centralna klima. Nisam planirao ne zato što sam imao nešto protiv centralne klime, već nisam planirao zato što mi to nikada nije ni padalo na pamet kao opcija. Meni je uvek u glavi bilo rešenje sa nizom malih klima, po jedna za svaku radnu prostoriju. Na kraju smo se ipak dogovorili da ne hakujemo previše, već da idemo sa ozbiljnim rešenjem, nečim što će nas sve dobro služiti na duge staze.

Tako smo završili sa ovim čudovištem na plafonu u predsoblju:

klima-3.jpg

a napolju:

klima.jpg

To je to - jedna dupla spoljna jedinica koja opslužuje sedam prostorija unutra.

Nazire se svetlo na kraju tunela. Ostalo je tu još dosta stvari da se urade, ali su dosta sitnije kada se uporede sa ugradnjom centralne klime ili svih pregradnih zidova.

Kada pogledam prethodne dve nedelje, nešto mi govori da će prostor već sredinom meseca dobiti svoju finalnu formu, nakon čega će ostati samo kozmetičke stvari da se reše. Bolje bi bilo da bude tako, pošto nam na kraju meseca ističe najam prostora u kome smo trenutno, a i tu ima stvari koje treba rešiti pre izlaska, pre svega svetlo i krečenje.