Interface Mockups

Ranije sam obično bio ja taj koji je dobijao specifikacije i mockupe na osnovu kojih sam trebao da napravim nešto što radi kako je osoba koja ih je napravila zamislila. Kako vreme prolazi, sve više vremena provodim smišljajući i objašnjavaju aplikacije i pojedine njihove delove ljudima koji treba da ih naprave, a sve manje praveći ih. Nisam baš nešto ekstra srećan zbog toga, ponajviše zato što taj posao zahteva drugačiji skill set od onoga koji trenutno imam, tako da još uvek mnogo grešim i mnogo učim.

Evo je na primer jedna greška - grafitna olovka za crtanje interfejsa na papiru. Super je to što ne zahteva nikakav specijalan alat ili da budete blizu računara (olovka, gumica, dva lenjira i papir su sve što je potrebno), što se lako ispravljaju greške i što uvek lako možete da krenuti iz početka.

Problem u celoj priči je grafitna olovka koja ostavlja previše svetao trag, što čini fotokopije i scanove prebledim i neupotrebljivim. Ovim je digitalizacija i deljenje ovako napravljenih interfejsa među ljudima koji na njima treba da rade onemogućena.

Sada sedim sa 5, 6 nacrtanih screenova koje ću morati da dam nekom drugom kako bi on mogao da nastavi sa poslom, a ja, na moju ogromnu radost, te iste crteže moram da uradim iznova na osnovu bledih kopija kako bih imao svoj primerak. Sjajno!

Koji je "instrument" najbolji za crtanje ovakvih stvari? Ne mora da se briše, ali mora da ostavlja tamne, relativno tanke linije i da ne moram da brinem da ću da se usvinjim nakon svakog korišćenja (rapidografi otpadaju)? Čisto da znam šta da tražim kada sledeći put odem do knjižare.

fail.jpg