Chronicle (2012)

Sinoć sam pogledao Chronicle. Film mi se svideo, što i ne čudi pošto obožavam Čovek++ teme. Ubacite eksoskelete, nanotehnologije, supermoći ili šta god i nema brige, to kod mene uvek prolazi:

Ellen ripley

 

Gledam da izbegavam IMDB komentare pre nego što pogledam film (osim u slučajevima kada baš na IMDB tražim šta bih gledao), ali ih često pogledam kasnije. Za ovaj film su dosta podeljeni: ili je ocena visoka (7+) ili je jedna zvezda. I tako ja pročitam par negativnih komentara i iznerviram se.

Zabrinjavajuća ograničenost i nedostatak mašte, plus tipičan trolerski pristup. Holivud je kreirao armiju zombija koji očekuju da im sve bude servirano na kašičicu i da su likovi robotizovani stereotipi (sa perfektno belim zubima i/ili savršenim sisama). Onog momenta kada stvari malo skrenu sa trase zacrtane holivudskim bluprintom, eto frke i negativnih komentar.

Chronicle ima svoje probleme, ali je daleko od jedne zvezdice. To što mnoge stvari nisu rečene, što se kroz film gleda kako likovi uče, što često zabrljaju i što se ne ponašaju kao prepametni kriminalni bosovi je ono što ga čini različitim od većine super bljuvotina. Ovo je mnogo kvalitetnija zabava od Tora, Kapetana Amerike i sličnih visokobudžetnih gluposti, a produkcija iste je koštala bar red veličina manje.